Gedragsregels – Huisartsenpraktijk Holland Park – Diemen
Header afbeelding
Willem Dudokhof 93 1112 ZA Diemen Tel:020 240 8400

Gedragsregels

Wij zijn een praktijk die laagdrempelig en helder wil zijn in het contacten met patiënten.

Van ons mag u een professionele, vriendelijke houding verwachten waarin we samen met u kijken naar de mogelijkheden.

Hoewel we ons uiterste best doen om u van dienst te kunnen zijn, komt het helaas wel eens voor dat contacten uit de hand lopen. Hiervoor hebben wij een agressie protocol opgezet.

Agressie, in welke vorm dan ook, tegen wie dan ook, wordt in onze praktijk niet geaccepteerd en kan zelfs resulteren in het verwijderen uit de praktijk en indien nodig aangifte bij de politie.

Wanneer u zich ziek voelt of wanneer iemand die u dierbaar is ziek is, bent u misschien wat ongeduldiger en sneller boos. Dat begrijpen wij heel goed. Wij werken elke dag met en voor zieke mensen. Ook wij zijn mensen en kunnen als hulpverlener fouten maken. Als er dingen mislopen of als u het niet eens bent met de aangeboden zorg, dan moet daar over worden gesproken. Dat is in uw belang, maar ook in dat van ons. Wij kunnen hier van leren. Dus wanneer u boos of geïrriteerd bent over iets, vraag dan om een gesprek, even apart en niet aan de balie. Wij zoeken dan samen met u naar een oplossing.

Met het aanwezig zijn in onze praktijk, gaat u akkoord met deze gedragsregels:

  1. We gaan respectvol met elkaar om, en beledigen elkaar niet.
  2. We accepteren elkaar, met onze verschillen.
  3. We houden ons aan de wet wat betreft discriminatie en (seksuele) intimidatie. Dat betekent dat we geen enkele vorm van discriminatie of intimidatie accepteren.
  4. Dreigend en grof taalgebruik wordt opgevat als intimiderend gedrag. Hiervan wordt melding gemaakt aan uw huisarts, die daarvan een registratie kan maken.
  5. We tolereren geen enkele vorm van agressie of geweld. Hiervan wordt aangifte gedaan bij de politie.
  6. Roken is niet toegestaan.
  7. Bezoekers van de praktijk waken zelf over hun eigendommen, de praktijk is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal.